Uw online reputatie wordt steeds belangrijker. Steeds meer werkgevers houden hun (toekomstige) werknemers op de sociale media in de gaten. Na een scheiding wordt de ruzie vaak online voortgezet.

Van Buttingha Wichers biedt haar klanten bij het maken van een samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden een socialemediaclausule aan. Hiermee kan online moddergooien en het publiceren van een naaktselfie van de ex worden voorkomen. De socialemediaclausule kan ook in een echtscheidingsconvenant worden opgenomen.

Clausule in je contract

In huwelijkscontracten van sterren staan afspraken over wat er wel en niet na een scheiding met de media gedeeld mag worden. Omdat 9 van de 10 Nederlanders online zijn, is zo'n afspraak niet alleen meer voor sterren noodzakelijk, maar ook voor 'gewone' Nederlanders. Met uw partner deelt u allerlei zaken die u liever niet terugleest op de sociale media. Omdat voorkomen beter is dan genezen, bieden Netwerk Notarissen de socialemediaclausule aan. Stellen die gaan samenwonen of trouwen of op het punt staan te gaan scheiden, kunnen bij Netwerk Notarissen zo'n clausule in hun contract laten opnemen. Het is ook mogelijk om op een eenvoudige manier de clausule toe te voegen aan reeds bestaande huwelijks- of samenlevingscontracten. Overtreedt een ex de in de sociale media clausule gemaakte afspraken dan moet hij/zij aan de ander een flinke boete betalen.

U leest meer over de sociale media clausule in onze speciale uitgave van In het nieuws.