Diensten

U heeft het huis van uw dromen gevonden! Gefeliciteerd. Wij helpen u graag uw droom te laten uitkomen door het juridische fundament van het huis te checken. Zo bent u goed voorbereid en komt u als u eenmaal eigenaar bent van het huis niet voor onaangename verrassingen te staan.

U heeft (eindelijk) een koper voor uw huis gevonden. Het is belangrijk voor u dat de koop doorgaat want u wilt zelf een nieuw huis kopen of u heeft al een nieuw huis gekocht. Kortom: u bent op zoek naar zekerheid.

Als u geld wilt lenen voor de aankoop of verbouwing van uw woning, dan wil de bank vaak een recht van hypotheek. Voor een hypotheek is een notariële akte nodig.

Door uw huis of het gebouw waarvan u eigenaar bent te splitsen, kunt u ervoor zorgen dat er nieuwe gedeelte(n) ontstaan die u afzonderlijk kunt verkopen. Er zijn meerdere manieren om dit te bereiken. Het is verstandig ons in een vroeg stadium – bij de eerste plannen - in te schakelen.

U bent niet de enige die droomt van een (tweede) huis in het buitenland. Maar welke juridische en fiscale gevolgen heeft het kopen van een huis in het buitenland? De regels in het buitenland wijken namelijk vaak af van die in Nederland.

Wanneer de zomer nadert, overwegen meer dan 10.000 Nederlanders om een recreatiewoning in Nederland aan te schaffen. Er zitten wel wat juridische haken en ogen aan de aanschaf van een recreatiewoning. Het is daarom goed u vooraf te (laten) informeren over wat u koopt.

Notarissen of instanties vragen u soms om een volmacht of verklaring te ondertekenen in het bijzijn van een notaris. Dit heet legalisatie.